onsdag 9 april 2008

Blåljusfest....


...är en årligen återkommande tillställning i vår landsände. För er som inte vet vad det är så ska jag berätta det. Med ett ord. Sjöslag. Blåljuspersonal, dvs brandmän, ambulansfolk och poliser, festar loss tillsammans. Och då menar jag festar loss! Och man blir inte finkad för nånting! Å spriten kommer från polisens beslag.... Jag ljuger. Faktum är att dessa kalas skulle kunna se ut så, men är genomtrevliga tillställningar med hög trivselfaktor. Javisst, nån råkar väl bli som den finske akrobaten på bilden (lånad bild från annan blogg, tack!), men absolut inte alla. Annat var det förr, vill jag lova... Det är fler än en krog som portat blåljusfolk, till och med på livstid. Men idag ska alla vara så ordentliga och riktiga på alla sätt och vis så det passar sig inte riktigt. Jag ser fram emot att träffa er alla igen!!!

Hands on, ladies....
Nytt lagförslag på ingång! Bara handsfreesamtal under färd. Helst skulle man vilja förbjuda all telefoni av chauffören, för distraktionens skull. Men nu har man alltså bestämt sig för att bara förbjuda att ha telefonen i handen. Är telefonen eller samtalet distraktionen? Nu har man ju bestämt sig för att det är telefonen. I konsekvensens namn är det alltså ok att en tjej sitter i passagerarsätet och utför sexuella handlingar på chauffören, så länge han inte hjälper till själv. Så vet vi det....

Serien om kollegorna....
I serien om kollegorna så skall nu berättas den mindre smickrande, men oerhört stimulerande historien om obscena gester. För var vi ofta in på nätterna och drack kaffe hos tjejerna på SOS vid långtransporter till residensstaden. Som regel en trevlig paus i dygnspasset. Mina två kamrater lämnade patienten på Centralsjukhuset och åkte till Sundsta där SOS då låg. De ringde på dörrklockan och inväntade svar. Under tiden pratade de antagligen om tjejer osv, och de gjorde verkligen målande beskrivningar med händer, höfter tungor osv för att ge eftertryck åt sina önskemål. Så släpps de in, och de tre tjejerna satt med mycket breda leenden på sina läppar.... ja till och med nån liten skratt-tår hade runnit nerför kinden på nån. Det gick helt plötsligt upp för kollegorna att SOS är likt Fort Knox ordentligt övervakat, och med en hiskelig Ågren inser de att de blivit filmade in detaljum. Man kan väl bara ana på hur många firmafester i SOS regi denna film visats.
Meddelande till SOS: Eventuellt gage för filmens aktörer, STIM-pengar eller liknande kan skickas till vår kamratförening.

/Tony

5 kommentarer:

En retsticka sa...

Psst! Det är inte en finne utan en estländare som syns som akrobat. Jag vet, för jag var där;)
Bodde i landet i några år och känner igen flaskorna och utseendet är så talande för just ester.
haha Törs man publicera allt man varit med om och hört? Fan, man kan ju få igen ;) Ska berätta om ojoj-fågeln nästa gång
Kram grabben

Anonym sa...

Jaaaa, ta OjOj-birdie song....!
Vi hittade på en del lite skumma saker, du...!

Anonym sa...

Ser fram emot blåljusfesten...Mkt.
Men har hört ryktes väg att det blir i höst. Den som väntar på nåt gott...osv.

Rescue sa...

VA? Ingen blåljusfest? Det är ju en våraktivitet.... när det är varmt i gräset! Hmm...

Unknown sa...

Hej jag heter Veronica Lilja och arbetar med att göra reportageserier för Sveriges radio Göteborg. Vi håller just nu på att kicka igång en ny serie som ska handla om sökandet efter kärleken i Göteborg. Ett reportage tänkte vi skulle handla om just en blåljusfest.
Du befinner dig i Värmland har jag förstått men har kanske ändå kontakter i Göteborg eller åker rentav på blåljusfester i Göteborg?

Hör gärna av dig med tips!
Du når mig på veronica.lilja@sr.se
Ha det gott så länge!
Hälsningar Veronica